A Push értesítés blokk és a "Push értesítés küldése" akciója akkor is elérnek egy valódi eszközt, ha az alkalmazásod nincs megnyitva, valódi, szerver küldött push, a saját összekapcsolt Firebase projekteden keresztül. Plus csomagot igényel.
A Firebase projekted összekapcsolása
Szükséged van egy saját, ingyenes Firebase projektre (hozz létre egyet a console.firebase.google.com oldalon, ha még nincs), a projektedhez illő Android alkalmazással hozzáadva. A projekted Alkalmazás beállítások füléről illessz be két dolgot a Firebase konzoljából:
- Az Android alkalmazásod saját
google-services.jsonfájlja (Project settings → your Android app → letöltés), szövegként beillesztve. Ez egyenesen bekerül a lefordított alkalmazásodba, mentés után építsd újra. - Egy szolgáltatásfiók kulcs (Project settings → Service accounts → Generate new private key), a letöltött fájl teljes JSON tartalmaként beillesztve. Ez csak a szerverünkön marad, a te nevedben küldi el a push értesítést, sosem kerül bele a lefordított alkalmazásodba.
Mentés után semelyik érték nem jelenik meg újra, az Alkalmazás beállítások fül csak azt mutatja, hogy be van e állítva mindegyik.
A blokk használata
Adj hozzá egy Push értesítés blokkot bárhova a projektedben (láthatatlan, mint az Értesítés), adj neki egy Címet és Szöveget. Majd bármelyik Gombon (vagy más akción) állítsd az akcióját Push értesítés küldésére, és a Célját arra a blokk saját azonosítójára. Elindítva elküldi az értesítést minden eszközre, amin jelenleg telepítve van az appod, és engedélyezte az értesítéseket, egy konkrét személy megcélzására még nincs mód.
Amit ez szándékosan nem csinál
- Nincs személyre szabott célzás: minden küldés mindenkit elér, akinek telepítve van az app, nem egy konkrét bejelentkezett személyt.
- Nincs kézbesítési visszaigazolás vagy olvasási jelzés, nem fogod tudni, ki látta valójában.
- Egy olyan eszköz, ami eltávolította az appot (vagy más okból véglegesen elérhetetlenné vált), automatikusan kimarad a jövőbeli küldésekből, de csak a következő alkalommal, amikor egy hozzá küldött üzenet valóban meghiúsul, nem azonnal.
Tipp: A Firebase hitelesítő adataid mentése után építsd újra az Android alkalmazásodat, a google-services.json tartalma csak egy új buildben lép érvénybe, nem egy olyanban, amit már korábban letöltöttél.